Europos kulinarinio paveldo panaudojimas laisvalaikio organizavimui

Anstasija Vasiljeva

Santrauka


Maitinimo verslas – viena iš greičiausiai kintančių svetingumo sektoriaus sričių. Maitinimo įmonė vienu metu derina kelias veiklas – gamybą, realizavimą ir aptarnavimą, todėl privalo būti atvira naujovėms, tiekti rinkai kokybiškus produktus ir paslaugas, tenkinti vartotojų poreikius. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo mūsų šalyje atsirado daug naujovių maitinimosi srityje. Didelę įtaką tam padarė atsivėrusios galimybės laisvai keliauti po pasauli, taip pat mūsų šalyje suaktyvėjęs turizmas. Šalies buities kultūra yra greitai pažeidžiama, ypač smarkiai naujovės veikia užstalės tradicijų kultūrą. Svarbu kūrybiškai pasinaudoti pasaulio patyrimu ir tradicijomis, kritiškai žvelgti į kitų tautų papročius ir gerai pamąstyti, kas tinka mūsų krašte, o ko reikėtų atsisakyti.

Raktažodžiai: laisvalaikis, kulinarinis paveldas, Europos kulinarinio paveldo tinklas.


Pilnas tekstas:

PDF


DOI: https://doi.org/10.33607/elt.v2i6.224